Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Plastic People of the Universe, Unifiction, Záviš, Orchestra, Fru fru, Vobezdud

09. 05. 2012

Začínáme zvostra. Trocha legend, něco co vám dlužíme, něco co musíme, po letech zpět, něco nového a holky, co léto ještě neznají. První várka a rozhodně ne poslední..

PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE
http://www.plasticpeople.eu
Plastici, takovouhle legendu Povaleč asi ještě nehostil. Když se řekne underground, málokoho nenapadne tahle kapela, jejíž začátky sahají až do šedesátých let. Její počátky jsou neodlučitelně spojené s českým disentem a přesto, nebo možná i právě proto, je tahle kapela možná nejznámější českou formací po celém světě. No, bude to pro nás čest hostit takové jméno, tak doufáme, že Povaleč obstojí a i vy nám pomůžete ukázat, co že je ten Povaleč.



UNIFICTION
http://www.unifiction.net
http://bandzone.cz/unifiction
Minulý rok museli na poslední chvíli vystoupení na Povalči zrušit, z čehož jste my, ani vy neměli moc radost. Nicméně kluci nám to chtějí letos vynahradit a věříme, že jejich show bude dvakrát tak našláplá. A nezapomeňte, tohle je jedna ze dvou kapel, při jejichž vystoupení na Povalči je povoleno (nebo dokonce doporučováno) se svlékat.



ZÁVIŠ
http://www.starykokot.cz
http://bandzone.cz/zavisofficial
Tenhle starý kokot vydal nové cédéčko Nevytahuj mi ho prosím na veřejnosti a nejen proto na Povalči nesmí chybět. Je málo kapel či písničkářů, u kterých se nebojíme je zvát pravidelně.



OCHESTRA
http://bandzone.cz/orchestra
Orchestra ze Sušice byla na Povalči v roce 2008 i 2009. Od té doby už ale uběhla dlouhá doba. Ti šťastnější z nás je slyšeli v březnu v Klubovně a museli uznat, že jejich míň častý koncertování se rozhodně nepodepsalo na jejich formě. Perfektní kombinace houslí a bubnů, že to svět neviděl. A kdo pochybuje, ať se zeptá Anky, jak se jí to líbilo!



FRU FRU
http://www.frufru.cz
http://bandzone.cz/frufru
http://www.youtube.com/user/vdudek
Fru fru jsme ještě neměli a je to pro Povaleč uplná novinka. Tahle třebíčská bandička však stojí za to. Rock, lehce říznutý funkpopovými rytmy, ale příjemně střídmý, který vytváří ideální, ale plnohodnotný podkres pro texty, za které by se rozhodně nemusel stydět nejeden písničkář.



VOBEZDUD
http://bandzone.cz/vobezdud
Vobezdud se předvedli na Jarním Povalči 2009, ale na letním Povalči se ještě nikdy neukázali. Kdo by neznal holky s houslema, harmonikou (a pár klukama v pozadích ale pššt), pouliční písničkářky z Karlína. Jejich texty by jim mohly závidět i Čokovoko a jejich hudbu Trabandi.