Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Zámek Valeč a aktuální výstavy

30. 07. 2024

Na zámek za barokem i korejskou kulturou!

Už jste byli na zámku a v lapidáriu? Zámek je letos obzvláště lákavý, neboť vás zatáhne do baroka všemi smysly! ZA BAROKEM, zážitková autorská výstava DEPA2015, nabízí vůně, hudbu, světla, dílnu i kolotoč. Obzvláště oblíbená je instalace Archifonu, kdy si v jedné až třech osobách rozsvítíte a rozezvučíte Kladrubský oltář a jelikož hudbu skládal Floex, tak je to dost vymáklý. A pak je tu korejská kultura.  K-pop tedy nečekejte, ale nechte se překvapit projekcemi současných korejských umělců, neboť jejich balanc s na hranici tradice a kýče a svérázná práce s prostorem stojí za to. 
Zámek je pestrý, lobotomický a vrstevnatý. Probloumat můžete mezi oprýskanými zdmi, zabloudit do noblesního sálu, objevit další výstavy, pokochat se výhledem, třeba se i ztratit...
A pak zase objevit... A jestli jste ještě neobjevili a neobdivovali originály Braunových soch za bouře, noci vichru jakoby jste ve Valči ani nebyli. Sochy, které znáte z parku zažijete v lapidáriu v různých světelně hudebních atmosférách.
No a konečně je tu ještě jeden důvod, proč si vstup do zámku a lapi dopřát. Jednoduše tím podpoříte živou kulturu ve Valči!