Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Dobří holubi se vracejí

25. 07. 2024

Jsou kapely, které jsou u nás jako doma. Mutanti, Wéčka, Ježíš, Kočka a další u nás už hráli mnohokrát, stejně ale stojí za připomenutí.

O Wéčkách a Vikingovi už jsme tenhle rok psali, kdo si ale vzpomněl že budou znova i JTNB? Bratrské duo nezkrotitelné energie nám znovu naservíruje breakcore-dubstepo-zběsilo-cožeto nálož jak umějí jen tihle dva.

Sépie k nám už poněkolikáté sestoupí z Hor se svým neodolatelným groovem - prostě stojí za to vidět pokaždý! Skupina složená z hbitých muzikantů skáče mezi žánry jako Matti Nykänen. Vidíme se v kotli!

U myšlenkovitých experimentů si člověk nemůže být jistý nikdy - tahle kočka ale určitě mrtvá není.
Schrödingerova Kočka nás znovu unese těžkýma basama, kvílivým ságem a přesnýma bicíma.

MMNK si u nás už taky zahráli svoje Uměnení. S novým singlem se vracejí na povalečské pódium a jejich jedinečná show nemůže nechat nikoho chladným. Můry mají nárok na kremaci!

Na světla reflektorů se vrátí i Queens of Everything. Říznej rocknroll za podpory mocné dechové sekce zvedne ze židle i toho neunavenějšího návštěvníka letošního ročníku našeho festivalu.

Skáčko a hardcore? Co je to za kombo? Kdo byl na Povalči v roce 2018 a viděl Jet8 ví že to funguje! A prej že dechy se k tvrdejm kytarám nehodí - tahle grupa to dokázala spojit na jedničku.

Všichni doufáme že nám tenhle rok nebude moc pršet, jasný ale je, že přijedou Děti Deště. Snad ta průtrž mračen nepřijde. Po koncertě týhle kapely, ale bude každej návštěvník propocenej tak moc, že to bude vypadat jak po pořádný buřině.

No těch kapel ale je, snad jsem nezapomněl na nikoho kdo by u nás už hrál...

No jasně! Každej rok nám festival odpálí dynamické duo Bíťák Aleš a Folkáč Johy, ti tam přece nemůžou chybět!

A kdo že to vlastně pokáždý zavírá Céčko? No přece Vít fakin Hasl. Jo jo, máte pravdu, minulej rok jsme se na ně vykašlali a oni nám to nadosmrti nezapomenou. Chtělo to hodně přemlouvání (dostanou o pivko navíc) ale tenhle rok nám zase pomůžou náš sobotní a tedy i poslední festivalový den zakončit tou nejlepší notou!