Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Zahraniční Kapely ojee

18. 07. 2024

Jako každý rok je i letos hudební program složený z dlouhohrajících povalečských jmen, nově začínajících kapel a zahraničních objevů.

Není čas ztrácet čas proto Vám představíme rovnou všechny nečeské kapely.
Ve spolupráci s Mladí Ladí Jazz na Áčku ve čtvrtek zahrají belgičtí ECHT! Původní inspirací jsou pro ně jazz či hiphop, ale to byste si snad ani nepomysleli. Jejich energická live show připomínající spíš dlouhý DJ set rozhodně potěší jak posluchače zmíněných žánrů, tak všechny ostatní milovníky originální taneční hudby. Heavy bass elektronická smršť hraná na živé nástroje!

Páteční večer na Céčku bude patřit alt-popovému duu původem ze Španělska (aktuálně sídlící v Londýně). Reyko na Povaleč přiveze svou eklektickou směs všeho od psychedelického popu, elektroniky až po art-punk. Podmanivý hlas zpěvačky Soleil, chytlavé melodie i zvukově zajímavé podklady Igora Vám každopádně dohromady zprostředkují až neuvěřitelně příjemný hudební zážitek. „Sometimes moody and atmospheric, sometimes vibrant and energetic“ říkají. Fakt, že některé písně můžete znát z vybraných seriálů na Netflixu, je jen zajímavý bonus.

Áčko a pátek jsou Freakin’ Disco - deep a psychadelická, ale zároveň groovy a taneční live elektronika. S víceméně klasickým kapelním obsazením (kytara, basa, bicí, synťáky) kapela vytváří hudbu, kterou byste rozhodně za „klasickou kapelní“ neoznačili. Takovou, která zcela jistě rozhýbe Vaše nohy a když se jí poddáte, roztančí i Vaší mysl. 

Sobotní večer na Céčku zahraje SIKSA - feministické duo zaměřené na basy, texty a vokály. Na koncertech kombinují punkovou energii, performativní poezii i současný tanec a díky interakcím s publikem je každé vystoupení výjimečné. SIKSA v tvorbě kombinuje osobní a politická témata, a hraje si s omezeným množstvím nástrojů i přítomností na podiu. Síla vystoupení vychází občas ze vzpomínek na dětství, jindy ze subjektivní transformace reality. V Česku zahrají po několikáté, každé vystoupení je jedinečné, proto jestli znáte rozhodně se nemusíte bát, že uvidíte něco co už jste zažili.