Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Divadla letos nejen na zámku

10. 07. 2024

Zámecké nádvoří, letohrádek a letos poprvé i nově zrekonstruovaný teatron v zámecké zahradě! Tam všude se můžete těšit na osvědčené srdcovky, ale i festivalové novinky ze všech koutů živého umění.

Co že jsme si pro vás tedy připravili? Vybíráme pro vás, co byste rozhodně neměli minout:
Ansámbl Blackout Paradox v pátek večer přinese před nově zrekonstruovaný teatron unikátní světelnou show, která od 21:30 rozzáří zámeckou zahradu a znovu oživí teatron po skoro sto letech! Hra světla a tance v jedinečné kombinaci, která vám vezme dech. Patříte mezi ty, kteří beznadějně roky hledají v doprovodném programu fireshow? Pak je tato performance určena přesně vám! Fascinující LED light show vás dostane do kolen i bez rizika vzniku požáru :)
Dále vás čekají Depresivní děti touží po penězích, kteří na Povaleč přivezou představení Modrovous Revival. Jediný bod festivalového programu, který bude v zahradě i po zavíračce, v sobotu od 22:00 před letohrádkem. Hudební interaktivní horor o tom, jak končí milostné vztahy. Pořádající agentura nemůže garantovat, že se všichni dožijí konce představení, ale slibuje, že pokud dojde ke smrti, bude krásná.
Live reality show Někdo musí š kola ven od souboru Sesterstvo morálních nejistot. Pátek dopoledne, mírná kocovinka, potřebuješ se pořádně zasmát. Máš jedinečnou možnost stát se divákem živého přenosu reality show o nejlepšího amatérského kuchaře ve Valči! V pátek v 11:00 zjistíš, kdo se dostal až do finále!

A co ty prověřené srdcovky?
Ani letos vás neochudíme o soubory, které jsou mistry v oboru hry se slovy. Prvního improvizačního vystoupení se ujmou v pátek večer ostřílení Saysomething.cz s jejich Tajemstvím vesmíru, tentokrát si k sobě přiberou zajímavé hosty, můžete se opravdu těšit! Štafetu po nich hned v sobotu dopoledne převezme nový improvizační projekt Ládi Kardy. Snad netřeba představovat, nejen jeho tvář jistě znáte z předchozích uskupení 20 000 židů pod mořem nebo České národní improvizační divadlo. Zástupce slam poetry scény pak budou prezentovat Slamatéři.

Či je libo trochu témat k zamyšlení?
Pak si nenechte ujít hned ve čtvrtek večer soubor Procity a jejich představení Tracyho tygr, hned po nich budou po svobodě volat studenti DAMU ve hře Národní třída. V pátek vás rozborem mezilidských vztahů provedou taktéž takřka domácí OLDstars a jejich Pískoviště. Závěrečnou tečku za sociálními tématy udělají ženy poukazující na problematiku nejen sexuáního obtěžování v představení Křič, křičte, křičme!