Povaleč na Facebooku Povaleč na Twitteru Povaleč na Instagramu Povaleč na Nyxu

Kapelní nálož numero zwei

24. 06. 2024

Povaleč se kvapem blíží a každý z vás je určitě zvědav, co tam bude hrát dalšího. Tak jdem na to!

Vršovické Duo Méta Monde ve složení Kuba a Roman přinese to nejjemnější pohlazení vašich ušních bubínků. Synthpop plný dunivých basových linek a harmonických syntezátorů rozžhaví taneční parket (čti bahniště před Pubstagí). Písničky skládaj hlavně o tom, čeho byli svědky, nebo dokonce co sami prožili, proto se v jejich muzice míchá spoustu různých citů i emocí. Noty píšou jasnými barvami a zářivými kosmickými zvuky – je určitě na co se těšit!

Kdybys ani po vystoupení Méta Monde neměl dost, tak si určitě nenech ujít Bariel AV. Kuba z métamonďáků tě klidně vezme ještě na jeden výlet – synťáky na tomhle road tripu doplní ještě živě bicí, kytara a live vizuály. 

Cože? Ty chceš ještě víc synťáků? No tak to je dobře, protože začaly pořádně bavit i Lazer Vikinga. Odložil kytaru a na albu Tunnel Vision se přiblížil hudbě taneční. Italo-disco like basový linky za podpory bicích automatů nesou nový tracky Lazer Viking k pompézním refrénům jak střiženým na stadiony.

A že ti zase začaly chybět kytary? Tak se zajdi podívat na Sho Dawgs. Mladá česká krev na klubových pódiích vzdává hold psychedelice, rocku ale i jazzu. To bude určitě pořádná show!

Chceš trochu přitvrdit? No jak je libo! Mancy Sono jsou tady přesně od toho. Zvuková plocha zadupávající do země všechno, co jí přijde do cesty. Mix post rocku, ambientu a dronu v podání Mancy Sono je čistě instrumentální, slov tady totiž není třeba. Všechno, co chce tahle grupa říct, za ní totiž říká její intenzivní zvuk.

Podobně s hudbou pracuje i kapela Sinks. Za poetickou výbušností tohohle tria stojí sehraná rytmická sekce doprovázená minimalistickou, ale hlasitou kytarou a expresivním zpěvem. Občas to možná trochu bolí, ale v týhle noise rockový spoušti se určitě vyplatí vydržet.

Teď si určitě budeš chtít trochu odpočinout. No to u Tříokýho Hermese moc nepůjde. Mezigalaktická federace k nám vyslala tuhle tříokou delegaci, těm se ale zalíbily naše pozemský hudební nástroje – výsledkem je svébytná nálož rapu doprovázeného živými bicími, kytarou a syntezátory. Lépe se to popsat nedá, to prostě musíš vidět na vlastní (tři) oči!

A aby toho vesmíru nebylo málo, tak jsou tady ještě Tanyny. O poznání pomalejší a hutnější hudební prožitek než u Herma – kde Hermes použil barvy, tam Tanyny má jen tmu. Elektronické trio s prvky post-rocku, ve složení e-drums, kytara a syntezátory, si libuje v drtivých basových linkách, ponurých melodiích a lámaných beatech – sound, kterej měl ve svým walkmanu určitě pořád zaplej Deckard z Blade Runnera.